Rokkka - Zengő kékség (Nagy László és Szécsi Margit megzenésített versei)

2021. 07. 25.

A Rokkka zenekar autentikus népzenével és világzenével ötvözi a magyar irodalom alkotásait, keresve a műfajok közötti átjárhatóságot, érzékenyen harmonizálva és bátran újrahangszerelve a zene és költészet keresztmetszeteit. 
A Rokkka zenekar célja a kapcsolat keresés az autentikus népzene és a modern "könnyűzenei műfajok között mind dallam világban, harmóniákban, mind tartalmi szempontból. Ezáltal feszegetni ezen műfajok határait. 
A napokban jelent meg a Dalok.hu terjesztésében a Zengő kékség című albumuk, amely Nagy László és Szécsi Margit megzenésített verseit tartalmazza. ITT tudod letölteni. ITT pedig az elérhetősége más platformokon.

A lemezbemutatót Iszkázon, Nagy László szülőházának udvarán, a költő születésnapjának ünneplésén tartották. 
Benedek Krisztina, a zenekar énekesnője ezt mesélte Nagy László: Ősszel c. verse feldolgozásáról.

"Ennél a versnél rögtön éreztem egy súlyos belső dobogást, a dallamra fűzött betűk olyan szabályosan vonultak és gyarapodtak szavakká, mintha letűnt idők kötelező majálisain menetelnénk. Azonnal rögzíteni kellett, mert elsőre ez a verzió született, ami a felvételen is hallható. Minden zenésztársam egy szempillantás alatt csatlakozott hozzám, együtt mentünk a Fényes szelek ifjaival, Nagy Lászlóval és a többiekkel...: "Serényedem egyre, így vagyok erős, csak gyümölcsözésben lehetek én hős, olyan fa, mely bírja, ha a jég ömöl, az én szelid szívem nem fél semmitől." ...Szelíden ritmizálva, zenével mantrázva, hogy bennünk is van erő és tenniakarás. 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 14.
Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink