Pátkai Rozina - "Szeretek komolyan játszani". Bossa novától az avantgárdig

2021. 06. 20.

Amíg mások egy művészi ág egyik stílusába zárkoznak be, Pátkai Rozina otthon érzi magát a zene, performance, videó és más kifejezési eszközök különböző stílusaiban. Ha csak a zenén belül maradunk, nála a mélabús bossa nova összefér a zajos avantgárddal, a magyar alternatív a kortárssal. Az ilyen típusű művészek ma általában a periférián léteznek, Rozina viszont a sok arcával együtt képes ismert és elismert lenni.

Egy portugál költő megzenésített verse a költő hazájában is visszhangot keltett. A bossa nova projektje az Independent Music Awards (USA) több díját is megkapta. Beszélgettünk azokról a pillanatokról, amelyek miatt érdemes élni, az átjárhatóság megteremtéséről, a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
Érdemes bőngészni a weboldalát rozinapatkai.com , sok érdekeset találunk.

Hallgasd meg a beszélgetésünket, amely közben Rozina zenéje is szólt, a szerző kommentárjaival:

 

Ajánljuk Rozina zenéjét, veszteségmentes formátumban.

Hallgasd podcastjainkat a kedvenc platformodon!

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 14.
Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink