Megjelent Giret Gábor „Gijo” első nagylemeze!

2021. 12. 13.

De ki is ez a relytéjes előadó, aki negyedik évtizede hasítja basszusgitárjával a világot jelentő deszkákat. Jellemző rá, hogy akár 8 – 10 különböző zenekarban is muzsikál párhuzamosan, kisegít, hellyettesít, betanul gyorsan és elhivatottan. Profi és precíz. Ezért, vagy leginkább ezért (is) szeretik zenésztársai Gijot, akiknek sikerült hosszas győzködést követően rábírniuk az egyébként „civilben hangmérnökként és zenei producerként tevékenykedő zenészt egy saját nagylemez elkészítésére.   

Giret Gábor saját bevallása szerint 1982 óta foglalkozik zenével. Az első néhány év amatőr zenekarokban való próbálással, koncertezéssel telt nála is, mint ahogy az általában lenni szokott. 1988 óta tartja magát úgymond „profi” zenésznek. Különböző zenekarok, különböző stílusok, különböző személyiségek tették színessé eddigi pályáját, elsősorban előadói minőségben. A teljesség igénye nélkül néhány név: R-GO, Demjén Ferenc, Lerch István, Rapülők, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Frenk, Takáts Tamás, Takáts Eszter, Hevesi Tamás, Kowalsky meg a Vega, Pénz zenekar, Jambalaya, Hiperkarma, Bonus Track. 

Fő hagszere ugyan a basszusgitár, de szívesen gitározik, vokálozik és hangszerel is saját stúdiójában. Elsősorban a pop, rock, blues irányzatok művelőivel hozta össze pályafutása során a sors, de mindig érdekelték a különböző stílusok keveredéséből létrejött izgalmas zenei irányzatok is.

Elmondása szerint majdnem minden stílusban talál magának olyan előadót vagy szerzeményt, amiben megtalálja a számára izgalmas zenei elemeket, momentumokat.