Meghalt Syd Barrett, a Pink Floyd alapító tagja

2006. 07. 12.
Hatvanéves korában meghalt Syd Barrett, a legendás Pink Floyd alapító tagja. Barrett a 60-as évek közepén gitárosként és énekesként vett részt a Pink Floyd létrehozásában és első lemezeik készítésében. A szakma őt tekintette a pszichedelikus zenét játszó banda zenei "agyának". A gitáros azonban hamarosan a kábítószer rabja lett, főleg emiatt vált ki a Pink Floyd-ból 1968 tavaszán. Barrett a 70-es években teljesen visszavonult a popszakmából, magányosan élt szülővárosában, Cambridge-ben. Az utóbbi években súlyos cukorbetegség keserítette meg életét. (MTI)
MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 06. 27.
RedHed - Egy másik dimenzió. A Coldlife kiadó gondozásában és a Dalok.hu terjesztésében jelent meg ez a poszt-szerelmi koncept album.
2022. 06. 15.
Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe. Egy hét múlva már nyit a soproni fesztivál.
2022. 06. 09.
Régi álma valósult meg a Mörk zenekarnak, amikor meghívást kaptak Gilles Peterson nevével fémjelzett Worldwide FM élő videó felvételre a londoni Brownswood Basement Studioba.
2022. 06. 09.
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót július 10-én a Kobuci kertben. A szerencsések dalukkal bekerülhetnek a Petőfi Rádióba is.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink