Klippremier! Tárkány Művek - Ének a porban

2021. 09. 24.

A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.

"Szeretünk utcákat és tereket és művelődési házakat elnevezni elhunyt költőinkről, verseiket betesszük a kötelezők közé, csak éppen arra nem igen figyelünk, mit is mondtak nekünk, és lehetőleg semmit sem fogadunk meg belőle. Sőt, olybá tűnik, mintha ez a szentimentális tisztelgés csak arra szolgál, hogy elfedjen valamit, valami kínosat, valami irritálót. Ezért nem nem tud elévülni a költészetük - mert semmi sem változott, semmit sem változtunk. Ady Endrére igaz ez talán leginkább, akinek magyarságversei sajnos ma is naprakészek, hiszen megátalkodottan ragaszkodunk dédelgetett téveszméinkhez. "Ki magyar tájon nagy sorsra vágyik, rokkanva ér el az éjszakáig." Ezt érzed inkább magadénak, vagy emezt? "Rokkanjon más is, pusztuljon más is." És aki meglátja ebben az évszázados, pártokon és politikai rendszereken túlnyúló távlatot, mi ötlik a szemébe? Miért mocsaras ez a magyar róna? Miért vagyunk rokkantak halma? Miért élünk a nagy éjszakában?"

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 03. 30.
Palya Bea, Krsa (PASO), Kollár-Klemencz László, Volkova, Bognár Szilvia, Varga Veronika (Babra), Takáts Eszter és Veni megosztják viszonyukat a gondviseléssel.
2022. 05. 07.
Havi rendszerességgel készítünk playlistet az általunk terjesztett zenekarok új felvételeiből. Hallgasd, ismerkedj az új zenékkel, oszd meg!
2022. 05. 03.
Szakmai elismerésben részesült az Irie Maffia, a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a New Level Empire, Beton.Hofi, valamint a Thy Catafalque. életműdíjat - a Piramis zenekar és Komjáthy György kaptak.
2022. 05. 03.
Közel ezer üzletben, hipermarketben és szállodában szól kizárólag magyar zene május 12-én. Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.
2022. 05. 02.
„Az ember zörgő malomkerekek táncát járja. Pedig csak egy villanás lenne világunkat megigazulva itt hagyni. Most kőemberek virrasztanak. Minden más illanás.”
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink