Klippremier! Maria Keck és a kolumbiai Jaxhe pszichedelikus, electro-world fusion víziója

2021. 08. 24.

Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű résztvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.

Keck Mária Spanyolországban is elismert flamenco táncos, de sok más táncstílusban is szemet gyönyörködtető élményt nyújt. Énekesként is sokoldalú. A számtalan formációja közül a nálunk is elérhető De Cobre projektjét emeljük ki, amiben leginkább saját dalait fogalmazza meg spanyol és magyar zenei hatásokkal, spanyol és magyar zenészekkel.. Ex Auro-ban flamencot táncol és énekel egy flamencora nem jellemző hangszer – a zongora – kíséretében. Most megjelent angol nyelvű új dalához elektronikus alapokat használt és művészi klipet is készített hozzá.

Az Anxious címet viselő pszichedelikus, electro-world fusion kompozíció Keck Mária és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A dalban közreműködik még a szlovák származású hegedűvirtuóz, Petra Onderufova, illetve Damir Vintar szlovén basszusgitáros. Az animációs videóklip a téli, sötét Covid korlátozások alatti gyümölcsöző együttműködés eredménye, Tinkara Babić táncos/audiovizuális szerkesztő közreműködésével.

A dal nemsokára megjelenik az ismert platformokon és a Dalok.hu-n, a klip pedig ma debütál nálunk.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 09. 24.
A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.
2022. 01. 03.
"Forrongó, változó világunkban így szerettem volna letenni voksomat egy értékrend, egy kultúra mellett! Mivel ezt a művemet is gyerekeknek írtam, fontosnak érzem, az ő nevelésük szem előtt tartását is." 
2021. 12. 30.
A szilveszteri bulik hangulatához tökéletesen passzol a Mr. Alkohol című, eredetileg Szörényi Szabolcs – Bródy János által írt dal új feldolgozása, amelynek videó-premierjét az év utolsó napjaira időzítette a CSILLAGFRÖCCS zenekar.
2021. 12. 28.
Hasonlították már Norah Jones-hoz, másoknak ő a magyar Katie Melua, Emilia Torrini, Joan Baez, Erykah Badu vagy Billie Eilish. Prieger Zsolt pedig Portishead-ként magasztalta VENI-t legutóbbi koncertje után.
2021. 12. 13.
Közel negyven éve basszusgitározik Giret Gábor Magyarország legnagyobb zenei produkcióiban, miközben évek óta készül kiadni saját szerzeményeit. Zenésztársai hosszas unszolására, végre elérkezettnek látta az időt a megjelenéshez...
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink