#zenélnénk

2020. 05. 15.

"A Music Hungary Menedzsment Szakosztályának javaslata a COVID-19 veszélyhelyzet miatti rendezvény-tiltás fokozatos engedélyeztetéséről teljes egészében olvasható a Szövetség oldalán, illetve social media felületein. A közlemény közzétételével egyidőben Facebook kampányt is indítottak, amelyben arra buzdítják a zeneipar érintett szereplőit, előadókat, menedzsereket és minden háttériparban dolgozót, hogy ideiglenesen lássák el profilképüket a #zenélnénk kerettel.

A kialakult járványhelyzet miatt zenészek és háttéripari dolgozók ezrei maradtak jövedelem nélkül a szezonálisan legfontosabb hónapokban. Erről több kutatás indult már az elmúlt két hónapban, különböző intézmények mérték fel saját platformjaikon, hogy mekkorra lehet számszerűsítve a baj. 

A zeneipar képviseletében megfogalmazott üzenetben a Music Hungary Szövetség most azt szorgalmazza, hogy a veszélyhelyzet kihirdetését követően bevezetett biztonsági intézkedéseket fokozatosan oldják fel, annak érdekében, hogy minél hamarabb munkába állhasson az ipar minden szereplője. Javaslataik a döntéshozók felé

- legyenek a zenés rendezvények - alacsonyabb létszámú programok esetén - augusztus 15-e előtt is megtarthatóak,
- engedélyezzék kis létszámú produkció részvételével a zenei eseményeket, a már engedélyezetten nyitvatartó vendéglátóhelyeken, strandokon,
- engedélyezzék a koncertek megtartását szabadtéri helyszíneken, a befogadóképesség egyharmadáig, de legfeljebb 500 főig.

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 05. 26.
Nem korlátozzák már a járványra vonatkozó rendelkezések a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben, éttermekben, kávézókban, büfékben. Ezt erősítette meg dr. Gyimesi Lászlónak, az MZTSZ alelnökének írt válaszlevelében a Miniszterelnökség.
2020. 05. 29.
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) rendelte azt a kutatást, ami többek között a magyar fiatalok internetes film- és zenefogyasztási szokásait vizsgálta.
2020. 05. 29.
A Könnyűzenei Szolgáltató Iroda és a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda a SuperSize Recordingsszal és az Artisjusszal közösen idén is megrendezi a HOTS SongLabet.
2020. 05. 28.
Az eseményt ettől függetlenül megtartják! Lesznek külföldi sztárvendégek, viszont nagy kedvencünk, Caro Emerald koncertjére idén már biztos nem táncolhatunk. :(
2020. 05. 26.
A koronavírusos korlátozások miatt új helyszínen és időpontban lesz megrendezve a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntője. Eredetileg a Kobuci Kertben lett volna nyár elején, ám akkor még nem lehetnek zenei rendezvények.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink