Új pályázat az Artisjusnál: mutassa be videón a dalszerzői / zeneszerzői énjét!

2020. 07. 25.

Pályázatot írt ki az Artisjus könnyűzenei és komolyzenei szerzőinek. Várják mindazon zeneszerzők és szövegírók jelentkezését, akik szívesen adnának betekintést saját szerzői munkájukba, mindennapjaikba egy legfeljebb háromperces videóban! Alapvetően mobiltelefonnal készített amatőr munkákat várnak a pályázat kiírói, tehát nem a professzionális kivitelezés a cél. Kreatív, leleményes megvalósítás és személyes hangvétel – ezek a fő szempontok a sikeres pályázáshoz.

Elnyerhető összeg: egységesen bruttó 200 000 Ft / videó(terv), valamint további bruttó 500 000 Ft az októberi online közönségszavazás nyertesének (a részvétel ezen opcionális).

Beküldés határideje: 2020. augusztus 11., éjfél. Figyelem! Nem kész videókat, hanem a leírást, a tervet kell eddig beküldeni.

Jelentkezés az online pályázati űrlap kitöltésével: https://www.surveymonkey.com/r/artisjus_video
A teljes pályázati kiírás: https://bit.ly/Video_palyazatfull
 
Témajavaslatok:
- Hogyan született a mű? Miként nyerte el az első ihlettől végleges formáját? (Egy tetszőleges, de nyilvánosan már elérhető, meghallgatható dalt, művet kérünk választani.)
“- Egy emlékezetes kudarcom szerzőként – és a tanulságok: mi mindent tanultam belőle, mit tanulhat belőle más?”
- Ilyen a dalszerző élete – bepillantás az alkotói lét szépségeibe és nehézségeibe. Mit lehet tenni, ha nem jön az ihlet? Villantsa fel az alkotó élet szépségeit, kihívásait, de akár vicces helyzeteit is.
„- Mire gondolt a költő?” Avagy a dalszöveg értelmezése a szövegírója saját tolmácsolásában
- Egy emblematikus dal vagy zenemű elemzése – mitől működik, és miért meghatározó számomra zeneszerzőként / dalszerzőként?
- Ilyen az alkotói csapatmunka– a közös dalszerzés és zeneszerzés szépségei, nehézségei
 
Videó hossza: legalább 1 perc, legfeljebb 3 perc
Videó témája: lásd a pályázati űrlapot vagy a kiírás 1. sz. mellékletét.

Benyújtható pályázatok/videótervek száma: egy szerző legfeljebb 3 tervvel pályázhat. Ez esetben három önálló pályázati űrlapot kell beküldenie, azaz egy űrlapon egy terv szerepelhet. 

Kérdés esetén, először olvassa el a fenti pályázati kiírást, melyben igyekezett az ArtisJus minden részletre kitérni. Ha mégsem találta meg a választ, írjon az alábbi  e-mail címre: kommunikacio@artisjus.com
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 09. 08.
Szabó János újabb költői mélységű interjúja a slivovica és a koló kapcsolatáról, a bőgő súlyáról, a női szerepekről és a legnagyobb vagányságról.
2020. 09. 14.
Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett.
2020. 09. 11.
A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik.
2020. 09. 10.
700 millió forintos keretösszeggel megjelent az a pályázat, amely a COVID járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.
2020. 09. 10.
A 20. századi magyar és kelet-európai történelem eseményei bújnak meg a Hangok és ütemek című könnyűzenei interjúkötet-sorozat legújabb, negyedik részében.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink