Tóth Dóri és Konsiczky Dávid duó különleges zenei kalandozása

2020. 07. 24.

Tóth Dóri és Konsiczky Dávid duója egy igazán különleges zenei kalandozás az ambient világába. A külön-külön már több sikeres formációban zenélő páros most egy albumnyi lassú eletronika erejéig egyesítette erőit, aminek eredményeképp megszületett az All is well című nagylemez anyaga.
Konsiczky Dávid neve talán a Csaknekedkislány zenekar gitáros-zeneszerzőjeként lehet a legismerősebb, ami után elsőre meglepőnek tűnhet a Magnetifique megszólalása. Pedig Dávid számára egyáltalán nem ismeretlen terep az elektronikus zenei irány: korábban  ACHLS néven szólóban már készített ambient anyagokat, illetve ő Kemény Zsófi társadalomkritikus trash-rap projektje, a Sophie Hard zenei agya is. Ezen kívül számos rövidfilmhez, animációhoz és reklámhoz készített már zenét, egyik kiemelkedő munkája pedig Hartung Attila nagy port kavart első, FOMO című nagyjátékfilmjének zeneszerzői és zenei szupervízori szerepköre.
Dávid zenei inspirációival tehát már sok helyen találkozhattunk, a Magnetifique azonban 2019-ben nyerte el végleges formáját. Dávid ugyanis úgy döntött, ezek a dalok vokállal kiegészülve lennének igazán egészek, ekkor került a képbe a zenei berkekben szintén nem ismeretlen Tóth Dóri.
“Dávidnak már volt egy csomó ötlete, szinte kész dalok is voltak már akkor. A vicces az, hogy először azt találtuk ki, hogy legyen teljesen halandzsa az ének, aztán idővel csak bekúsztak a szövegek, amiket pedig felváltva írtunk a dalokhoz.”
Tóth Dóri hegedűs-énekesként az elmúlt 8 évben számos különböző projektben vett részt a gyerekzenekartól a technoig. A Nunki Bay Starship frontembere, de Bródy János vagy a Ricsárdgír rajongóinak sem idegen, ezen kívül szeptemberben indítja a mindfulnesst és az éneklést összekapcsoló mentorprogramját.
A fiú-lány duó tehát rengetegféle zenei tapasztalatot gyúrt össze első közös lemezén, ezt a sokszínűséget pedig addig csiszolták, míg egy kiegyensúlyozott, koherens anyagot nem kaptak, amit ők maguk digital ambient sadnessként definiálnak. A masteringért Deutsch Gábor Anorganik felelt. Félreértés ne essék, az All is well nem egy túlpolírozott album, sokkal inkább egy izgalmas kitérő, amiben egyszerre van jelen a két féle zenei tudása és a tét nélküli közös munka öröme.
Magnetifique - All is well - Youtube: https://youtu.be/EsT0-igeZa4
Magnetifique - All is well - Spotify: https://bit.ly/alliswell_magnetifique


--------


Mikor alakult:
2019-ben találtuk ki, hogy csinálhatnánk egy közös albumot, ami merőben más lenne attól, amit egyébként a többi zenekarainkkal csinálunk.
Hol alakult:
Budapesten
Tagok, hangszerek:
Tóth Dóri - ének
Konsiczky Dávid - szintetizátorok
Stílus: digital ambient sadness
Hatások: Nils Frahm, Kaitlyn Aurelia Smith, Flying Lotus, Sylvan Esso
Kiadó: -
Történet: Dávid szeretett volna egy második elektronikus albumot írni. Először arra kérte fel Dórit, hogy sample szerűen énekeljen fel neki pár sávot, hogy a dalok ne legyenek annyira ridegek. A közös munka során rájöttek, hogy van közös mondanivalójuk és közös koncepciójuk. Így sok új dalt írtak együtt, míg végül egy teljesen új formáció és album lett belőle.
Megjelenések: Body and Soul EP (2019), All is well (2020)
Küldetés: Megváltani a magyar elektronikus popzenét
Jövőkép: Zöld bársony kezeslábasokban fújni a csillámport és táncoltatni az embereket szomorú dalokra.
Mellékprojektek: Tulajdonképpen ez mind a kettőnk mellékprojektje a többi fő projektünk mellett, amik: Nunki Bay Starship, Csaknekedkislány, ACHLS, Sophie Hard
Szexepil: Kütyük (és kutyik) minden mennyiségben.
Legnagyobb eredmény, elismerés: A barátainknak tetszett (meg amúgy valószínűleg az ellenségeinknek is).
Közeljövőbeli tervek: Megtanulni focizni. Ja, nem.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 09. 08.
Szabó János újabb költői mélységű interjúja a slivovica és a koló kapcsolatáról, a bőgő súlyáról, a női szerepekről és a legnagyobb vagányságról.
2020. 09. 14.
Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett.
2020. 09. 11.
A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik.
2020. 09. 10.
700 millió forintos keretösszeggel megjelent az a pályázat, amely a COVID járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.
2020. 09. 10.
A 20. századi magyar és kelet-európai történelem eseményei bújnak meg a Hangok és ütemek című könnyűzenei interjúkötet-sorozat legújabb, negyedik részében.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink