Székelyföldi Legendárium Hangoskönyv

2020. 07. 21.

A Visus Kulturális Egyesület kiadványa által az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerülhetnek, s mindenki számára hozzáférhetővé válhatnak. Böjte Csaba ajánlásával.

A Székelyföldi Legendárium könyvet így mutatta be Böjte Csaba:

„Gyermekneveléssel foglalkozom és tudom, hogy a gyerekeknek eszménykép, példakép kell. Olyan személy, olyan történet, amelyben az ő kis életük gondjait, problémáit fellelik és útmutatást is kapnak a megoldásukhoz.

Régebben ezeket a legendákat, történetecskéket, eseményeket azért mesélték, cifrították, szépítették, hogy az embernek erőt adjanak ahhoz, hogy megvívja a maga kis harcait.

A mai ember is találkozik a nehézségekkel, gondokkal, a gyermekeink is, úgyhogy nagyon örvendek ennek a sok legendának. Nem is gondolnánk, hogy ilyen kis területen, mint a Székelyföld, ennyi érdekes és izgalmas dolog történt. Igazából minden történet arról szól, hogy érdemes jónak, kitartónak, bátornak lenni, mert a jó előbb-utóbb elnyeri a jutalmát.

És hogyha ez olyan sokszor bejött, hát miért ne jönne be a mi életünkben is?”

A Legendárium mindenki számára érdekes, szórakoztató meséket, legendákat tartalmaz. Eredetileg rajzos könyvgyűjteményként jelent meg, amely 155 mondát és legendát foglal magába.

Alapvető célja, hogy a könyvnek köszönhetően az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerüljenek, s mindenki számára hozzáférhetővé váljanak.
Most  hétrészes hangos könyvként is élvezhetjük őket. Mesélő: Barabás Árpád.

ITT tudod letölteni.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk!

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 09. 08.
Szabó János újabb költői mélységű interjúja a slivovica és a koló kapcsolatáról, a bőgő súlyáról, a női szerepekről és a legnagyobb vagányságról.
2020. 09. 14.
Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett.
2020. 09. 11.
A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik.
2020. 09. 10.
700 millió forintos keretösszeggel megjelent az a pályázat, amely a COVID járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.
2020. 09. 10.
A 20. századi magyar és kelet-európai történelem eseményei bújnak meg a Hangok és ütemek című könnyűzenei interjúkötet-sorozat legújabb, negyedik részében.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink